50g gær
5 dl vand
1 1/2 dl raps olie
20g HUSK (loppefrøskaller)
1 tsk. salt
2 stk. æg
2 dl hakket mandler
1 dl solsikkekerner
4 dl. hvidt hvedemel
4 dl. grahamsmel
1 1/2 dl. duemmel
- Udrør gær og salt i vandet. Tilsæt derefter æg og olie og rør.
- Tilsæt hvid hvedemel, hvorefter der tilsættes mandler og solsikkekerner. Rør tilsidst grahmsmel i blandingen til det bliver en ensartet dej. Tilføj duemmel lidt af gangen og vær opmærksom på at dejen ikke må blive tør. Er den ved at blive tør skal du ikke tilsætte alt duemmelet. Når dejen er æltet godt sammen skal den gøres lidt våd med en våd dejskraber.
- Dæk dejen med et vådt viskestykke og stil et lunt sted og hvile i 30min. Form derefter dejen til boller med to spisesker, så du ikke bruger fingerne. Når bollerne er lagt på en bageplade med bagepapir, så de dækkes med et vådt viskestykke igen i ca 30min.
- Put bollerne i en forvarmet ovn på 200 grader med varmluft i 15-20min.
Tips: De kerner og nødder du bruger lægges i blød i 24 timer inden du bruger dem. Se mere under tips til et sundere alternativ "Hydrerede nødder og kerner." tryk her