Ca. 8 personer
150g mandler
25g pinjekerner
200g lys rørsukker
2 tsk bagepulver
Revet skal af tre appelsiner
Korn fra en vaniljestang
4 æg
1 1/2 dl rapsolie
En håndfuld pekannødder
Flormelis til pynt (evt. mynteblad)
1. Tænd ovnen på 200 grader
2. Blend mandler og pinjekerner til en grov mel. Mandlerne skal ikke smutte og pads på ikke at blendt det for fint.
3. Rør melen sammen med rørsukker, bagepulver, reven appelsinskal og vaniljekorn.
4. Tilsæt æggene et ad gangen, mens der piskes.
5. Tilsæt olie og pisk til en ensartet dej.
6. Tilsæt de hakkede pekannnødder til dejen og rør så de bliver fordelt i hele dejen.
7. Fordel dejen i en springform der er smurt på siderne og med bagepapir i bunden. Bag i midten af ovnen i ca 30-40min med stanniol på toppen. Fjern stanniolen og bag yderlig i 10-15min. Mærk evt. efter med en kødnål i midten af kagen om den har fået nok. Pas på den ikke bliver brandt, dæk heller med stanniol igen, hvis den ikke har fået nok og er ved at blive brandt.
8. Lad kagen køl af inden den sigtes med flormelis. Pynt evt. yderlig med mynteblade eller spiselig blomster.