søndag den 5. juni 2011

Græskarmarmelade

500g græskar (kan også laves med 50% æbler og 50% græskar)
2 dl vand
2 spsk citronsaft
1 tsk stødt ingefær
1 tsk kanel
100 g sukker (kan laves med sødemiddel der svare til 100g sukker)
1 tsk rød melatin
1 spsk atamon
yderligere atamon til at skylde glassene med
1/2 dl vand til at rør melatin ud i

1. Kog glas og låg, hvor efter de skyldes med atamon
2. Flæk græskar, kernene fjernes med en ske og græskaren skæres i mindre stykker
3. Græskarret koges i vand i 30 min med låg, hvorefter citronsaft, ingefær, kanel, vand og sukker tilsættes
4. Marmeladen koges yderligere i 30 min med låg, men rør jævnligt så det ikke brænder på
5. Marmeladen kan evt. moses med en ske eller let blendes med en stagblender
6. Rør melatin ud i lidt vand og tilsæt marmeladen, mens der røres (Rør melatin ud i vand for, at det ikke klumper når det tilsættes marmeladen)
7. Tilsæt atamon men ikke mens gryden er på kogepladen
8. Marmeladen hældes på rene glas og lukkes med det samme