4 dl. bulgur
8 dl. vand
140-280 g. tomatpure
1 boullionterning
1 bundt frisk bredbladet persille
1 bundt frisk koriander (kan undlades, eller erstattes af frisk basilikum)
1 bundt finthakket forårsløg
1 rød peberfrugt i små tern
1 grøn peberfrugt i små tern
1. Bring vand, boullion og tomatpure i kog i en gryde med låg og rør så det hele bliver blandet.
2. Når vandet koger tilsættes bulgur, rør i gryden, put låg på gryden igen og sluk for kogepladen, men lad gryden stå på den varme plade i ca 45 min.
3. Rør i gryden ca. hver 10-15 min, så tomatvandet bliver blandet godt med bulguren. Bulguren suger meget hurtigt alt vandet til sig.
4. Bulguren er færdig efter at have trækket i ca 45 min, hvorefter de øvrige indgridienser tilsætte og blandes godt sammen med bulguren.
Kan spises varm eller kold og er super til frokost dagen efter. Kan holde ca.3-5 dage i køleskabet i en lukket beholder.
Tak til min lokale grønhandler for inspiration...