ca 20 stk
50 gær
1 dl lunken vand
2 dl skummemælk
150g raps olie
2 spsk rørsukker (kan undlades)
2 sammenpisket æg
ca. 600g hvedemel (prøv evt. med hvidt hvedemel i stedet for, da der er flere fiber i. Læs mere under tips - mel)
100g figner
100g dadler
100g mandler eller valnødder
2-3 tsk stødt kardemomme
2-3 tsk kanel
1 stk æg til pensling
1. Rør gæret ud i vandet
2. Tilsæt mælk, olie, æg, kanek, kardemomme og sukker
3. Ælt halvdelen af melet i dejen.
4. Hak nødderne og klip figner og dadler i små stykker og rør dem i dejen
5. Tilsæt mere mel til dejen slipper til dejen slipper skålen, hvorefter dejen æltes igennem på bordet.
6. Dæk dejen til og lad hæve i 30 min
7. Slå dejen ud og rul til ca 20 boller og lad efterhæve på en bageplade med bagepapir i 15 min
8. Tænd ovnen på 200 grader
9. Pensel bollerne med et sammenpisket æg, drys evt. lidt rørsukker på toppen
10. Bages ca 15 min ved 200 grader på den nederste rille i ovnen