1 plade færdigkøbt butterdej, frosset eller frisk
1 glas af din yndlings pesto ca. 120g
1 stk pisket æg
1. Tænd ovnen på 180 grader
2. Rund butterdejen ud på køkkenbordet.
3. Smør pestoen ud på dejen. Lad ca 1 cm være fri på butterdejens lange side, men sørg for, at smører fyldet helt ud på butterdejens korteside.
4. Rul dejen sammen på langs.
5. Skærs i ca. 1 cm tykkelse eller tykkere, hvis man ønsker.
6. Butterdejensneglene lægges på en bageplade med bagepapir, hvorefter de trykkes lidt flade og tilsidst pensles med et sammenpisket æg.
7. Bag i ca 15-20 min til de er gyldenbrune.
Prøv evt. med andet fyld som:
- Oliven tapenade
- Smulret fetaost og Herbs de Provence kryderri
- Flødeost efter eget smag
- Revet ost og tørret chili
Opbevares i en lufttæt beholder.
Hvis man har enorm meget tid og overskud, så kan man også lave butterdejen fra bunden. Har dog aldrig selv prøvet, at have så meget tid...