4 dl. kold vand
20 g. surdej eller 3 g. gær
550 g. hvedemel
85 g. rugmel
125 g. grahamsmel
15 g. havsalt
50g. havreflager eller sesam, birkes, solsikke - græskarkerne.
- Kom kold vand og sur dej i en skål og rør det sammen. Tilsæt hvedemel, rugmel, grahamsmel og salt.
- Ælt dejen godt sammen med en håndmixer til dejen bliver fast og ikke for blød.
- Sæt dejen i køleskabet 2-3 timer.
- Læg den kolde dej på et stykke bagepapir og rul den ud i en firekant med en tykkelse på 11/2-2 mm tykkelse.
- Skær den i passende skiver og pensel dem med vand og drys med havereflager.
- Kom bagepapiret på en bageplade og prik den godt med en gaffel for at undgå luftbobler.
- Bag knækbrødet sprød med ved 180 grader i 10-12 minutter og afkøl dem på en bagerist.
Opbevares i en lufttæt beholder.